Heeft jullie de Tsunami van 2e kerstdag 2005 u ook zo aangegrepen? Zoveel slachtoffers in heel Azië. Het is bijna niet te bevatten. Wij van Stichting Help Sri Lanka Nu! willen er alles aan doen om de getroffenen in het noorden van Sri Lanka weer een goede toekomst te kunnen bieden. Waarom het noorden van Sri Lanka? In het noorden van Sri Lanka is nog totaal geen hulp geboden door de regering of andere instanties. Er is nu hulp nodig, de getroffenen willen een toekomst opbouwen, ze willen ook weer zelfstandig hun werk, en hun gezin onderhouden. Giro 555, prima maar er is nu hulp nodig. En dat doet Stichting Help Sri Lanka Nu! Wij zorgen ervoor dat sinds 26 December 2005 de mensen dagelijks te eten hebben, er wordt veel kleding, babyvoeding, water enz. uitgedeeld. En er zijn noodwoningen gebouwd. En nog veel meer.

Concreet willen wij:

*Veel vissersboten kopen.

*Weeshuis steunen en zo mogelijk uitbreiden waar kinderen wonen die hun ouders zijn verloren

*Kippenbedrijf opstarten

*Een bestaande school weer opbouwen

*Mannen/vrouwen met kinderen die hun geliefde zijn verloren en niets meer hebben, financieel steunen

En wij zijn van de stichting ontzettend trots om jullie te vertellen dat de eerste 7 vissersboten klaar. Per boot kunnen 10 vissers met hun gezin er van leven.. Wij hopen nog veel meer vissersboten aan te kunnen schaffen zodat de mensen willen zelf weer wat kunnen doen. Want dat is wat ze heel graag willen.

En er wordt een school die zwaar getroffen is weer opgebouwd. We steunen in weeshuis waar kinderen wonen die hun ouders zijn verloren en we hopen in de toekomst dit tehuis uit te kunnen breiden.

Wij gaan zelf helpen

We zijn goed op weg, maar we zijn ons er ook van bewust dat we er nog lang niet zijn. Deze zomer gaan Ravi & Bianca op eigen kosten een maand naar Sri Lanka om te helpen. We gaan er naar toe om te bekijken wat er tot nu toe door ons en onze contactpersonen daar is gedaan. We willen met de getroffenen gaan praten. En natuurlijk de vissersboten bekijken die nu in bestelling zijn. We willen een bedrijfje opstarten, waarschijnlijk een kippenbedrijf. We willen helpen met opstarten maar op den duur zullen de mensen zich er zelf mee moeten redden. Ook bezoeken wij het weeshuis dat wij ondersteunen. We willen naaimachines aanschaffen maar dat bekijken we daar ter plekke. Er zijn veel gezinnen die hun geliefden zijn verloren en niets meer hebben. Daar willen we alles aan doen zodat die mensen weer een beetje een goede toekomst krijgen

Wilt u meehelpen?

Wij van Stichting Help Sri Lanka Nu! wil er alles aan doen om de getroffenen in Sri Lanka een goede toekomst te geven. Wilt u samen met ons de getroffenen helpen? Wilt u de zon ook weer een beetje laten schijnen in Sri Lanka? Wordt dan donateur. Voor een vrije donatie per maand/jaar helpt u de mensen in Sri Lanka enorm. Geef?u doet er goed aan! Wij gaan ervoor en wij hopen op uw steun te mogen rekenen !!!

Wie wil doneren kan maandelijks/jaarlijks een bedrag storten op rek.nr.

46.70.58.563

t.a.v. Stichting Help Sri Lanka Nu!

o.v.v. Donatie Help Sri Lanka, in Winterswijk

Ook is er de mogelijkheid om een kind financieel te adopteren. Voor 40 cent per dag wordt een kind al geholpen om in de normale levensbehoeften te voorzien. Onze contactpersonen in Sri Lanka reiken het geld ter plekke uit aan de kinderen. Daarbij wordt het geld verdeeld over drie categorieën: directe ondersteuning met kleding en dergelijke, een deel wordt op een spaarbankboekje gezet en een deel gaat naar de directe omgeving van het kind, dus gezin of school.

Wij willen u de mogelijkheid geven om een goede band met het kind te krijgen dat u financieel adopteert. U kunt bv. brieven schrijven, maar het kan natuurlijk ook dat u zelf op een idee komt, wat u leuk vindt voor het kind. Wij (ravi & Bianca) gaan deze zomer ?op eigen kosten? voor een maand naar Sri Lanka en wij gaan daar ter plekke bekijken welke kinderen uw steun nodig hebben. Mocht u het zelf willen, dan kunt u een foto of iets kleins (en het moet licht van gewicht zijn), mee geven aan ons. Wij zorgen dat het bij uw toekomstige adoptiekind komt. Wij nemen dat graag voor u mee. U hoeft natuurlijk niet alleen een kind financieel te adopteren. U kunt ook overwegen om het samen met uw familie, vrienden, buren, collega's, sportclub enz. te doen Wij nemen foto?s en noteren alle gegevens van de kinderen. Zodat u ook weet wie uw adoptiekind is. Voor meer informatie kunt u kijken op www.helpsrilankanu.mysites.nl of wilt u meer informatie hierover, mail dan naar stichtinghelpsrilankanu@chello.nl

Groetjes Ravi & Bianca Thangathurai

Stichting Help Sri Lanka Nu!